Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить
опубліковано 16 квітня 2019 року о 14:58

Успіх приходить до того, хто робить те, що найбільше любить.

В березні місяці колектив Кислянського опорного закладу освіти радо зустрів учителів Зайцівської та Майської філії І – ІІ ступенів, представника батьківського комітету Майської філії Артеменко В.К.
В цей день відбулося засідання педагогічної ради. Ця подія досить звичайна, передбачена планом роботи, однак педагоги шкіл давно відмовились від традиційних форм роботи, а тому кожна педрада – пошук і знахідки. Одним з основних завдань педагогічної ради було поєднати теорію з практикою, створити дружню атмосферу, в якій кожен почував би себе відповідальним не тільки за доручену йому роботу, а й за всю діяльність своєї школи.
Засідання відкрила директорка школи Натха Світлана Миколаївна, яка ознайомила з планом роботи та регламентом. Далі методичні об’єднання за круглим столом обговорили низки актуальних питань. Були розглянуті завдання ДПА для 4 та 9 класів, обговорено питання щодо допомоги учням у підготовці до ЗНО та ДПА. Світлана Миколаївна ознайомила з порядком організованого закінчення 2018/2019 навчального року та проведення державної підсумкової атестації учнів 4,9,11–х класів загальноосвітніх навчальних закладів. Директор наголосила, що завдання для проведення атестації укладають вчителі відповідного фаху, погоджує педагогічна рада та затверджує керівник навчального закладу. Уточнила кількість предметів для ДПА та форму її проведення згідно листа МОН України «Про порядок організованого завершення навчального року та особливості проведення ДПА в закладах освіти»
Кондратенко Г.О., заступник директора з навчально–виховної роботи представила до уваги присутніх графік проведення ДПА. Керівники методичних об’єднань початкових класів Драган Л.В., гуманітарного циклу – Кулібаба Г.В, іноземної мови – Соболь О.М, математичного циклу – Шаніна Я.А. познайомили присутніх із завданнями для проведення державної підсумкової атестації
«Сьогодні закладено нові підходи до організації освіти в старшій школі, яка функціонує в більшості шкіл як профільна», наголосила Кондратенко Галина Олександрівна. Це створює сприятливі умови для врахування індивідуальних особливостей, задоволення інтересів і потреб учнів, для формування у школярів орієнтації на той чи інший вид майбутньої професійної діяльності. На сучасному етапі розвитку школи в старших класах передбачається профільне навчання. Його завдання – диференціювати і індивідуалізувати навчання, врахувати інтереси, схильності і здібності учнів. Для направлення профільного навчання, з учнями старших класів були проведені анкети для виявлення схильностей: «Опитувальник професійних схильностей Л. Йовайши». 
Завідувачка Майською філією І – ІІ ступенів Блажко О.М. та завідувачка Зайцівською філією І – ІІ ступенів Рижикова І.І. повідомили про узагальнені результати анкетування учнів 9 класів та батьківських зборів, щодо обрання профілю у 10 – 11 класі. Адже учні які закінчують 9 клас повинні бути готовими не тільки до профільного навчання, але й до подальшого життєвого, професійного самовизначення.
2019 – 2010 н.р. десятий клас буде навчатися за філологічним профілем.
До моменту закінчення школи при нормальному процесі розвитку у випускника має бути сформована психологічна готовність до нового життя поза школою, до вибору способу життя, життєвого стилю, соціальних ролей.
Найбільш повно та яскраво вчителі проявились в другій частині педради, в ході творчих звітів. Кожен із них продемонстрував свою методичну та фахову майстерність. Атестація – це підсумок професійної майстерності вчителя, демонстрація найкращих професійних умінь, це новий етап на шляху до підняття учительського авторитету серед колег та учнів, змога проявити свої здібності. На розгляд атестаційної комісії та шкільного колективу свої творчі звіти представили Павленко Л.В. – вчитель початкових класів Кислянського опорного закладу, Шаніна Я.А. – вчитель математики Кислянського опорного закладу, Язвенюк Н.М. - вчитель початкових класів Майської філії, Ніколенко С.П. – вчитель біології Майської філії , Шатиріна Л.М. - вчителька фізики Майської філії, Рудіна І.С. – вчитель англійської мови Майської філії, Тесля О.О. – практичний психолог Майської філії, Волк Н.В. – вчитель фізичного виховання Майської філії, Хасенко Н.В. – вчитель історії Майської філії, Тимонік Н.Д. – вчитель української мови та літератури Майської філії. Педагоги з натхненням ділилися своїм педагогічним досвідом, професійною майстерністю, мистецтвом навчання і виховання, демонстрували найкращі уміння, надбання і досягнення, вражали своїми талантами і здібностями. Педагогічний колектив та адміністрація школи з великою цікавістю та захватом сприйняли різноманіття презентованих матеріалів, високо оцінили творчі роботи всіх колег, відмітили високий рівень педагогічних знань та умінь, різноманіття форм та методів роботи з учнями, працездатність, самовідданість та самовдосконалення всіх вчителів, які атестуються. Тому хочеться привітати всіх наших вчителів, які блискуче пройшли атестацію, і побажати їм натхнення і подальших творчих успіхів.
Така форма роботи довела свою ефективність, адже кожен учасник педагогічної ради зміг поділитися своїм досвідом, знайшов для себе цікаві методи та прийоми організації освітньої діяльності. Байдужих на педраді не було і серед учителів початкової школи, і серед учителів-предметників. Засідання педради пройшло активно, творчо, цікаво і мало високий коефіцієнт корисної дії для пошуку нових інноваційних форм роботи кожного вчителя.

Статтю підготувала керівник гуртка «Медіакультура»
Кислянської ЗШ Драган Л

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux